Menu

Ponudba

Ukvarjamo se z vročim utopnim kovanjem, ki se v industrijskem merilu že dolgo uporablja za kovanje aluminijevih zlitin. Aluminij je moderen material, primeren za moderne rešitve danes in jutri.

Osnovne proizvodne faze tega postopka so: rezanje narezkov za utopno kovanje, utopno vroče kovanje, obrezovanje ter toplotna obdelava kovanih aluminijastih izdelkov. Temperatura kovanja je odvisna od aluminijaste zlitine, ki jo uporabimo. Aluminijaste surovce segrejemo na določeno temperaturo, ob tem se kristalna struktura zrahlja in poveča se deformabilnost materiala.

Na odkovanih izdelkih se lahko izvede tudi luženje, vibrofiniš, peskanje kot tudi strojna obdelava.

Paleta odkovkov je zelo pestra in vsebuje tudi odkovke, ki se vodijo kot D-deli. S to oznako označujemo izdelke, ki so za varnost življenjskega pomena in morajo biti ustrezno dokumentacijsko podprti. Odkovke odlikuje natančnost dimenzij in dobre mehanske lastnosti.

Vse procese dobro načrtujemo, izvajamo in tudi nadzorujemo. Za kontrolo proizvodnje uporabljamo statistične metode.

Proizvodnja poteka na sedmih kovaških linijah. Razpon sile je med 0,45 in 1,3-MN. Za ogrevanje narezkov v procesu kovanja uporabljamo plinske ogrevne peči. Povprečna teža odkovkov se giblje med 0,05 kg in 3 kg. Na leto proizvedemo okrog 1 milijon raznovrstnih odkovkov. Za kovanje uporabljamo širok spekter aluminijevih zlitin od 2000 pa do 7075.

Pri izdelavi orodij sodelujemo z orodjarji, ki nam zagotavljajo kratke dobavne roke in dobro kakovost, kar povečuje našo fleksibilnost, ki je pogoj za konkurenčnost na trgu.