Menu

Pravna obvestila

Splošno pravno obvestilo

Omejitev odgovornosti

To spletno mesto je bilo oblikovano z namenom omogočiti splošno informacijo o Skupini Impol. Vsebine spletnega mesta so informativnega značaja. Skupina Impol ne prevzema nikakršne odgovornosti za točnost in popolnost objavljenih podatkov ali za kakršno koli škodo, ki bi bila uporabniku spletnega mesta povzročena kot posledica uporabe informacij na spletnem mestu.

Pridržujemo si pravico, da uporabnike napotimo na druge strani svetovnega spleta in ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za njihovo vsebino.

Skupina Impol bo z vzdrževanjem vsebin spletnega mesta skušal zagotavljati točnost in ažurnost podatkov, vendar ne jamčimo in ne prevzemamo odgovornosti za njihovo točnost ter celovitost. Vsi uporabniki objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

Skupina Impol si pridržuje pravico do spreminjanja, dodajanja ali odstranitve spletnih strani (v celoti ali delno) brez predhodnega opozorila in ne prevzemamo odgovornosti za kakršne koli posledice takšnih sprememb.

Avtorske pravice

Vse informacije in podobe na spletnem mestu so predmet avtorske zaščite ter drugih oblik zaščite intelektualne lastnine.

Reproducira se jih lahko izključno v nekomercialne namene, pri čemer se morajo ohraniti tudi vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah. Na vsaki reprodukciji (kopiranje, reprodukcija, objava, prenos) mora biti kot vir naveden Skupina Impol.

Varovanje zasebnosti

Skupina Impol se zavezuje, da bo varovala zaupnost osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta. Zbrane podatke bomo uporabili izključno za izboljšanje uporabe spletnega mesta ter v namene, za katere jih bodo posredovali uporabniki spletnega mesta. Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne bomo uporabljali v druge namene ter jih brez izrecnega dovoljenja uporabnika spletnega mesta ne bomo razkrili tretjim strankam.

Storili bomo vse, da vaše osebne podatke zaščitimo pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabami.

Politika zasebnosti

1 Politika zasebnosti

v skladu z Uredbo EU 2016/679 Evropskega parlamenta o varstvu osebnih podatkov (v nadaljevanju Uredba)

V tem obvestilu so na voljo informacije o tem, kako obdelujemo vaše podatke, ki jih pridobivamo v povezavi s spletno stranjo www.impol.si

Kadar se na naši spletni strani naročite na naše e-novice ali nam pošljete e-pismo (po kontaktnem obrazcu), nam posredujete svoje osebne podatke. S tem ko nam jih posredujete, se strinjate z načinom obdelave osebnih podatkov, kot je opisan v tej politiki zasebnosti.

Svoje soglasje lahko vselej prekličete, prav tako pa lahko uveljavljate druge pravice, ki vam pripadajo kot posamezniku, na katerega se osebni podatki nanašajo.

Cenimo zaupanje, ki nam ga izkazujete, s tem da nam zaupate svoje osebne podatke, zato se kot upravljavec podatkov skupaj z našimi poslovnimi partnerji zavezujemo, da bomo vse vaše osebne podatke hranili na varnem mestu in jih ustrezno varovali v skladu z veljavnimi predpisi. Zaupane podatke bomo uporabljali izključno za namene, navedene v tem dokumentu, in jih v nobenem primeru ne bomo delili z nepooblaščenimi osebami. Vaši osebni podatki se lahko obdelujejo za druge namene le, če za takšno obdelavo podate izrecno soglasje. V takem primeru imate vedno pravico soglasje kadarkoli preklicati, na kar boste opozorjeni že pri pridobivanju soglasja.

1.1 Obdelava osebnih podatkov

To spletno stran upravlja družba Impol 2000, d. d., Partizanska cesta 38, 2310 Slovenska Bistrica, telefonska številka: 02 845 3 100, e-pošta: Prikaži e-naslov

Kontakt za varstvo osebnih podatkov: Kadring, d.o.o., Trg svobode 26, 2310 Slovenska Bistrica, telefonska številka: 051/428-489, e-pošta: metka.lesnik@kadring.si ali data.protection@impol.si.

Določene obdelave osebnih podatkov se lahko prenesejo na druge obdelovalce. Vsak obdelovalec je zavezan k varovanju osebnih podatkov v skladu z Uredbo in veljavno .

1.2 Vaše pravice

Prosimo, preberite, kakšne so vaše pravice posameznika, na katerega se osebni podatki nanašajo, v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov. V skladu z Uredbo in pod pogoji, ki so tam določeni imate naslednje pravice:

 1. Pravica do pozabe (znana tudi kot »izbris podatkov«): Če ne želite več, da se vaši osebni podatki obdelujejo, ob pogoju, da ni zakonitih razlogov za nadaljnjo hrambo, lahko od upravljavca podatkov zahtevate, da se osebni podatki izbrišejo in se torej prenehajo obdelovati.
 2. Pravica do dostopa: Od upravljavca podatkov lahko zahtevate informacijo o tem, ali se vaši osebni podatki obdelujejo ali ne, kateri podatki se obdelujejo in kje ter za katere namene se ti podatki obdelujejo.
 3. Pravica do prenosljivosti osebnih podatkov: Od upravljavca podatkov lahko zahtevate osebne podatke, ki se nanašajo na vas, če bi jih želeli prenesti k drugemu upravljavcu podatkov.
 4. Pravica do popravka: Od upravljavca podatkov lahko zahtevate popravek nepravilnih osebnih podatkov, ki se nanašajo na vas.
 5. Pravica do pritožbo: Posameznik, na katerega se podatki nanašajo, ima pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu.
 6. Pravica preklicati soglasje: Preklic soglasja mora biti enako preprost kot podaja soglasja.

Posameznik lahko svoje pravice pri upravljavcu uveljavlja na podlagi pisne zahteve, ki jo posreduje osebno, po pošti oziroma po elektronski pošti metka.lesnik@kadring.si ali data.protection@impol.si, razen pravice do preklica soglasja, ki se poda na način kot je opisan pri posamični zbirki podatkov.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo glede obdelave osebnih podatkov pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, Zaloška 59, 1000 Ljubljana, www.ip-rs.si, e-pošta: gp.ip@ip-rs.si.

1.3 Prijava na e-novice

Obiskovalci spletnega mesta imajo možnost, da se naročijo na naše e-novice, tako da izpolnijo obrazec prijava newsletter (Obrazec je vdelan v pojavnem oknu.)

E-novice se pošiljajo s platforme MailChimp, ki zagotavlja visoko raven zaščite osebnih podatkov in varnosti. Več o varovanju osebnih podatkov na platformi MailChimp »

 1. Katere podatke zbiramo: Zbiramo osebne podatke, ki jih vpišete v polja obrazca za prijavo na naše e-novice (e-naslov, ime in priimek). Te podatke lahko naknadno urejate na povezavi, ki jo najdete na dnu vsakega e-obvestila.
  Kadar se odzovete na prejeto e-obvestilo, se lahko zabeležijo tudi podatki o vaši napravi in odzivu na prejeto e-obvestilo (ogled sporočila, kliki na povezave). MailChimp za zbiranje teh podatkov uporablja piškotke in druge sledilne tehnologije. Več o MailChimpovih piškotkih »
 1. Namen zbiranja podatkov: Podatke zbiramo in obdelujemo z namenom pošiljanja e-novic. Analiza podatkov o vašem odzivu (odpiranje in kliki) nam pomaga, da lahko njihovo vsebino prilagodimo vašim preferencam.
 2. Koliko časa hranimo podatke: Podatke hranimo, dokler vas naše e-novice zanimajo. Ko se odjavite s seznama prejemnikov e-novic, se vaši podatki izbrišejo.
 3. Kako lahko soglasje prekličete: Če si premislite ali ne želite več prejemati naših e-novic, se lahko kadarkoli odjavite s klikom na povezavo, ki jo najdete na dnu vsakega našega e-obvestila, ali tako, da nam pišete po kontaktnem obrazcu.
 4. Katere so vaše druge pravice: Imate pravico do kopije podatkov (pravica dostopa do osebnih podatkov) in druge temeljne pravice na področju varovanja osebnih podatkov, kot so pravica do dostopa, popravka, izbrisa, omejitve in ugovora (gl. celotni seznam pravic).
 5. S kom delimo podatke: Vaši osebni podatki so shranjeni na strežniku, ki ga upravlja MailChimp – ponudnik storitve razpošiljanja e-obvestil, ki je naš pooblaščeni obdelovalec podatkov. MailChimp zbira in obdeluje podatke v našem imenu in skladno z našimi navodili. Kot upravljavec podatkov imamo ves čas popoln nadzor nad podatkovno zbirko, dostopom, urejanjem in izbrisom podatkov. Hranjenje podatkov na MailChimpovem strežniku je urejeno s pogodbo, sklenjeno z MailChimpom.

Vaših osebnih podatkov ne delimo z nobenimi nepooblaščenimi tretjimi osebami.

1.4 E-pošta, poslana po kontaktnem obrazcu

Obiskovalci tega spletnega mesta imajo možnost, da nam pošljejo e-pismo po kontaktnem obrazcu, objavljenem na strani www.impol.si/kontakti

 1. Katere podatke zbiramo: Prejmemo osebne podatke (ime in priimek, e-naslov), ki jih vnesete v polja kontaktnega obrazca. Da vam lahko odgovorimo, morate vnesti svoj veljavni e-naslov. Ime in priimek je zahtevan, da vemo, s kom komuniciramo.
 2. Namen zbiranja podatkov: Vaše podatke uporabljamo zgolj zato, da se lahko odzovemo na vaše e-pismo.
 3. Koliko časa hranimo podatke: Vaše e-pismo hranimo v e-poštnem arhivu, in sicer za nedoločen čas, razen če zahtevate izbris.
 4. Kako lahko soglasje prekličete: Izbris osebnih podatkov lahko zahtevate tako, da nam pišete po kontaktnem obrazcu. Vaše podatke bomo trajno izbrisali iz naše podatkovne zbirke.
 5. Katere so vaše druge pravice: Imate pravico do kopije podatkov (pravica dostopa do osebnih podatkov) in druge temeljne pravice na področju varovanja osebnih podatkov, kot so pravica do dostopa, popravka, izbrisa, omejitve in ugovora (gl. celotni seznam pravic).
 6. S kom delimo podatke: Vaših osebnih podatkov ne delimo z nobenimi nepooblaščenimi tretjimi osebami.
1.5 Piškotki

Glej zavihek Obvestilo o piškotkih (www.impol.si/pravna-obvestila).

1.6 Nagradne igre

Občasno lahko organiziramo nagradna žrebanja s praktičnimi nagradami, npr. za sledilce na Facebooku.

 1. Katere podatke zbiramo: V primeru, da ste izžrebani, vas prosimo za podatke, potrebne za dostavo nagrade (ime in priimek ter poštni naslov ali telefonsko številko).
 2. Namen zbiranja podatkov: Vaše podatke uporabljamo zgolj za nemoteno izročitev nagrade.
 3. Koliko časa hranimo podatke: Vaše podatke hranimo za določeno časovno obdobje v skladu z zakonskimi določbami.
 4. Kako lahko soglasje prekličete: Izbris osebnih podatkov lahko zahtevate tako, da nam pišete po kontaktnem obrazcu. Vaše podatke bomo trajno izbrisali iz naše podatkovne zbirke, razen če je njihovo hranjenje za določeno časovno obdobje obvezno zaradi zadostitve drugim zakonskim predpisom.
 5. Katere so vaše druge pravice: Imate pravico do kopije podatkov (pravica dostopa do osebnih podatkov) in druge temeljne pravice na področju varovanja osebnih podatkov, kot so pravica do dostopa, popravka, izbrisa, omejitve in ugovora (gl. celotni seznam pravic).
 6. S kom delimo podatke: Vaših osebnih podatkov ne delimo z nobenimi nepooblaščenimi tretjimi osebami.

Uporabniki osebnih podatkov so zaposleni pri upravljavcu in obdelovalci, ki podatke obdelujejo samo v okviru svojih delovnih obveznostmi, skladno s pooblastili.

Osebni podatki se lahko posredujejo tretjim osebam samo, če obstaja za to ustrezna pravna podlaga.

1.7 Varstvo osebnih podatkov

Upravljavec zagotavlja varstvo osebnih podatkov v skladu z Uredbo in veljavno zakonodajo na področju varstva osebnih podatkov.

Pri tem upravljavec zagotavlja organizacijske, tehnične in druge ustrezne postopke in ukrepe, ki preprečujejo nepooblaščeno uporabo,  spremembo, uničenje ali izgubo ter ostalo nepooblaščeno obdelavo osebnih podatkov. Postopke in ukrepe podrobneje določa pravilnik o varstvu osebnih podatkov, sprejet pri upravljavcu.

Upravljavec se ne poslužuje avtomatiziranega sprejemanja odločitev.

1.8 Končne določbe

Obvestilo o varstvu osebnih podatkov se objavi na spletni strani in hrani na vseh mestih, kjer se pridobivajo osebni podatki posameznika, da se z njim seznanijo posamezniki v primeru pridobivanja osebnih podatkov.

Obvestilo o piškotkih

Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, v katere se zapišejo podatki o obisku spletne strani.

Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je bolj učinkovito in prijetno.

Razlogov za uporabo piškotkov je več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (izbira jezika, število prikazanih rezultatov, velikost pisave itn.), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (registracija, vsebina nakupovalne košarice, prijava na e-novice, ogled videa itn.), pomagajo pri zbiranju podatkov o navadah spletnih uporabnikov (število obiskov, uporabnikom zanimiva vsebina itn.), s katerimi si pomagamo izboljšati vašo uporabniško izkušnjo in ocenimo učinkovitost zasnove spletne strani.

Nobeni piškotki, ki jih uporabljamo na svojih spletnih straneh, ne zbirajo podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati.

Ker želimo biti z vami popolnoma odkriti, smo pripravili seznam vseh piškotkov, ki jih uporabljamo, in zakaj. Upoštevajte, da se z nadaljnjo uporabo te spletne strani strinjate z našo rabo opisanih piškotkov.

Katere piškotke uporablja ta spletna stran?

Nujno potrebni piškotki

Piškotki, ki nam pomagajo ustrezno prikazati vsebine, omogočajo delovanje obrazcev, košarice in drugih bistvenih elementov spletne strani.
Tovrstni piškotki so aktivni le v času trajanja seje.
Primer uporabljenih piškotkov: ASP.NET_SessionId

Google

Google uprablja piškotke za shranjevanje priljubljenih uporabniških nastavitev, izbire jezikovne verzije, št. prikazanih zadetkov in vrednosti, prikaz informacij na Google zemljevidih ter mnogih drugih funkcionalnosti in storitev tega spletnega giganta.
Več >>

Google Analytics

Google Analytics je storitev spletnega analiziranja. Nudi nam informacije o obnašanju uporabnikov na naši spletni strani in nam s tem pomaga ustvariti boljšo uporabniško izkušnjo, prikazati relevantno vsebino itn. Pri razbiranju teh podatkov vas ne moremo osebno prepoznati.
Življenjska doba teh piškotkov znaša do 2 let.
Primer uporabljenih piškotkov: _ga, __utma, __utmb,__utmc, __utmz in __utmv.
Več >>

Kako lahko upravljate ali brišete piškotke?

Piškotkov nikakor ne bomo uporabljali za zbiranje vaših osebno določljivih podatkov, po želji pa lahko nastavitve o uporabi piškotkov spremenite tudi v brskalniku svojega računalnika ali mobilne naprave.

Večina modernih brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete ali zavrnete le določene vrste piškotkov ali pa si nastavite opozorilo, da stran želi shraniti piškotek na vašo napravo. Izbrišete lahko tudi piškotke, ki jih je brskalnik že shranil na vaši napravi.

Opozarjamo vas, da v primeru izklopa piškotkov vse funkcionalnosti spletnih strani morda ne bodo delovale enako učinkovito, opozorilo o uporabi piškotkov se bo prikazalo ob vsakem obisku, dolgoročno pa bo to negativno vplivalo na vašo uporabniško izkušnjo.

Postopek spremembe nastavitev piškotkov se v vsakem brskalniku razlikuje. Informacijo o tem lahko poiščete s pomočjo funkcije »Pomoč«, obiščete www.aboutcookies.org, ki nazorno razloži postopek v vseh modernih brskalnikih, ali pa nas kontaktirate prek e-pošte.

Kako ravnamo z vašimi osebnimi podatki, ki jih vpišete v obrazce na spletni strani in prijavi na e-novice?

Podatke, ki jih vpišete v obrazce na spletni strani, uporabljamo izključno za namene predaje sporočila (oddaja povpraševanja, rezervacije, nakupa itn.) oz. zahtevane storitve. Vaše podatke skrbno varujemo in jih nikakor ne posredujemo tretjim osebam oziroma uporabljamo za kakršne koli druge namene.

S prijavo na e-novice soglašate, da vaš elektronski naslov uporabljamo za namene obveščanja o novostih. Iz sistema se lahko kadarkoli izpišete in sicer tako, da v poslanem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo za odjavo.

Piškotke Google Analytics in DoubleClick je mogoče onemogočiti tudi s pomočjo navodil, ki so na voljo preko spodnjih povezav:
Google Analytics https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en
Double Click: http://www.google.com/policies/technologies/ads/
AddThis: http://www.addthis.com/privacy/opt-out-saved#.UbmBr6zDCZd

Več informacij o piškotkih je na voljo tudi v smernicah informacijskega pooblaščenca.