Menu

O nas

Podjetje Stampal SB, d. o. o., je kovačnica aluminijevih izdelkov. Najdete nas v Slovenski Bistrici v industrijski coni Impol. Slovenska Bistrica leži na južni strani hribovja Pohorja in je od Maribora oddaljena 25 km.

Smo mlado podjetje, ki je pričelo obratovati leta 1999. Potrebno znanje s področja kovanja in materialov za kovanje je podjetje pridobilo s strani ustanoviteljev. Stampal SB zaposluje 60 ljudi in preko njih pokriva celotni know-how za kovanje in prodajo kovanih izdelkov iz aluminijevih zlitin.

V kovačnici imamo 6 mehanskih kovaških linij z razponom sile od 230 do 1.300 ton. Razpoložljive aluminijeve zlitine, ki jih uporabljamo za odkovke, so od 2000 do 7075. Na odkovanih izdelkih lahko izvajamo tudi operacije termične obdelave, luženja, peskanja. Kupcu lahko nudimo tudi strojno obdelavo odkovkov po tehnični dokumentaciji oziroma po navodilu kupca.

Naše izdelke prodajamo večinoma na evropsko tržišče. V vseh procesih uporabljamo standard kakovosti ISO 9001:2015. 

Naše glavne prednosti so:

  • kadrovski potencial mladega kolektiva,
  • kakovost izdelkov,
  • dinamični kolektiv, ki omogoča fleksibilnost,
  • konkurenčni dobavni roki zaradi strateške povezave z dobaviteljem surovine,
  • zelo dobro razmerje med ceno in kakovostjo.

Naš interes je dolgoročno sodelovanje s podjetji, ki uporabljajo aluminijeve odkovke za lastne namene, jih vgrajujejo v sklope ali končne izdelke.

Z veseljem vam bomo posredovali želene informacije oziroma vam pripravili ponudbo za vaše potrebe.